Tähän tulee kaikki (vähänkin paremmat) tilaamani iHerb-tuotteet alusta asti, arvosteluineen. Jos olet tällä sivulla, haluat lukea kaiken mahdollisen tiedon mitä mieleen tulee, ja tämä on ensi käden tietoa ahkeralta testaajalta. Olen tilaillut kaikenlaista kapselia ja uutetta jo vuodesta 2005 (silloin kauppana oli Vitacost). Joka ikinen kerta tilausten välillä olen opiskellut lisää, viisastunut kokemuksesta, ja tehnyt ensi kerralla taas fiksumman tilauksen - joita on plakkarissa jo satoja. Olisipa minullakin ollut joku viisi vuotta kokeneempi hifistelijä aikanaan opastamassa.. Nyt sinulla on. Ei tarvi tehdä samoja virheitä ja ostaa alkuun sitä magnesiumstearaattipilleriä, josta on enemmän haittaa kun hyötyä kun ei mikään oikein edes imeydy, saati sitten toimi kehon biologiassa (vaikka toimisikin labrassa). Tilaus tilaukselta ja kirja kirjalta aloin suosimaan aina vaan luonnollisempia ja tasokkaampia tuotteita, kunnes lopulta, 2007, löysin superfoodit, ja se oli menoa. Silti, edelleen tilaan myös pillereitä - mutta vain ja ainoastaan niitä ihan kaikkein parhaita. Niitä, jotka ovat parhaitakin suomessa myytäviä purkkeja monta laatuluokkaa edellä. Kelataanpa siis kevääseen 2009, ja jatketaan tarinaa - uskon, että opit näistä yhtä sun toista:


1. Jarrow Formulas Methyl B12
PALJON parempi kuin yksikään suomessa myytävä, mutta nykyään iHerbista saa vielä parempia vaihtoehtoja, kuten CellFood ja etenkin Premier Max Stress B. 
Haaveilin pitkään kunnon metyylikobalamiini-b12-valmisteesta (ms-taudin takia), ja iHerbista sain vihdoin tilattua. Kuitenkin myös Metyylikobalamiini on enemmän tai vähemmän synteettistä - vaikkakin raaka-aineena yli sata kertaa viemärijäte-syanokobalamiinia kalliimpaa ja paljon parempaa. 
Parasta on tietenkin luonnossa esiintyvät, bakteerien tuottamat kompleksit (Max Stress B), tai sitten metyylikobalamiini super-imeytyvänä suihkeena, muiden suht hyvämuotoisten b-vitamiinien ja soluravinteiden kanssa (CellFood).
Niin ja tietty nykyään en enää tilaisi mitään, missä on turhia, haitallisia halpistäyteaineita, kuten magnesiumstearaattia. Markkinoilla (ja iHerbissa) on jo niin paljon parempia vaihtoehtoja, ettei moiselle yksinkertaisesti ole enää minkäänlaista tarvetta, missään tilanteessa tai tuotekategoriassa.


2. Now Foods Vitamin D3 :)
Yksi iHerbin suosituimmista tuotteista - edelleen. Ja edelleen yksi tärkeimmistä.


3. Carlson  Vitamin K2 Menatetrenone 5mg
Tätä tilasin Neonomiden opastamana kaverille sydän"haasteisiin", D-vitskun ja Q-kympin ohella.
Toiminnasta en tarkemmin osaa sanoa, mutta luotan Carlsoniin - ja Neo-Jouniin.


4. Nutrex BioAstin (Astaxantiini!)
Huippukamaa, aikanaan poisti auringossa palamisen.
Nykyään käynyt tarpeettomaksi superfoodien (etenkin raakasuklaan) myötä. Taisin tilata kaverille tämänkin (toissakeväänä siis, nyt kun käydään näitä tilauksia läpi hamasta alusta saakka)


5. New Chapter Turmeric Force - ihan jees, mutta nykyään saan vielä parempaa Vii Voan -thaikaupasta (Hakaniemessä). Oikea Kurkuma on oranssin-punaisen-ruskeaa - ei laimeankeltaista pahanmakuista säteilyjauhetta!
Tykkään kyllä New Chapterin yrttihifistelykulttuurista (kasvatetaan yrtit omalla biodynaamisella tilalla, käsitellään ja extraktoidaan oikein rahaa säästelemättä, ei [juurikaan] turhia halpistäyteaineita). 
Mike Adams kertoo lisää New Chapterista!


6. Carlson Labs Solar D Gems! Huipputuote, ehkä paras D-vitamiini. Tosin melkein aina lopussa iHerbista..


7. New Chapter E & Selenium Food Complex
Huipputuote, mutta tarpeeton kun tulee noita parapähkinöitäkin syötyä (seleeni), ja E-vitamiinit saa Acaista, Auringonkukansiemenistä ja Rice Branista.


8. Ohhira Probiootti! 
Paras tuote tähän asti tässä listassa. Monilla menee maha sekaisin jos alkaa nopeasti vaihtamaan foodeja. Ohhira tuntuu auttavan useimmilla. Itse en enää juurikaan käytä, koska keho ja bakteerikanta on jo uudessa tasapainossa, mutta Saila edelleen syö (ja kokee tarviivansa) näitä päivittäin.


9. New Chapter Zinc Food Complex

iHerbin paras sinkki, vaikkakin Ångström-sinkkiä pidän ehkä vieläkin parempana. Sinkki on mulle tärkeää nyt etenkin treenatessa, ja stressi on toinen mikä polttaa pikavauhdilla kropan sinkit kuin auto bensaa.10. New Chapter Daily Ginger
Hyvä olla, jos ei lähikaupasta saa inkivääriä luomuna. Täällä stadissa saa esim. Ruohiksesta aitoa kamaa alle kympillä kilo, joten ei tarvetta New Chapterille, vaikka laatukamaa onkin.11. New Chapter Zyflamend
Tosihyvä, en tiedä miksi jäänyt sittemmin tilaamatta.. ehkä siksi kun tulee muutenkin syötyä kaikenlaisia yrttejä niin paljon, varsinkin jokailtaisessa SuperSalaatissa. Jos ei tule, Zyflamend paikkaa mukavasti tilannetta. Tykkään jopa mausta - on potkua (mikä tuntuu välittömästi myös olotilassa).12. Eclectic Institute - Pau d' Arco
Arvostan, kiva purskutella tai heittää teen/veden sekaan. Jäänyt pitkään tilaamatta, mutta tilaan uudestaan pian. Hyvä maku, muistuttaa makeaa vanilja. Wolfe suosittelee ja kehuu nimenomaan Eclectic Institutea yrttien lähteenä (New Chapterin ohella), ja hintakin näissä on kohdillaan.13. Eclectic Institute - Milk Thistle
Tätäkin tilaan pian lisää purskutteluun ja veden maustamiseen. Kitkerää, hyvä maksalle (ja megatoksisessa nykymaailmassa kaikki mikä tukee maksaa, on tosi kova juttu)14. New Chapter Stress Advantage
Hyvä yrttisekoitus tämäkin, ja kiva olla hyllyssä pahan päivän varalla.. Olin unohtanut koko tuotteen, taidan tilata taas, ehkä ensi kuussa, ja heittää kiireisimmille kavereille testiin. Omat kurkumani ja Galangalini käyn Vii Voan-thaikaupasta!15. New Chapter Holy Basil
Tulsi - yksi maailman kovimpia (ja superfood-skenessä aliarvostetuimpia) adaptogeeneja! Tätä tuotetta voin suosittella melkein kaikille, ainakin testattavaksi. Jos toimii, huomaat vaikutuksen heti. Jos ei mitään tapahdu mielessä tai olotilassa, heitä stressaantuneimmalle työkaverille.16. New Chapter Cinnamon Force
Kaneli on kova juttu, ja tässä tuntuu olevan vielä enemmän tehoa ja makua kuin kaupan (kokonaisessakin) luomukanelissa. Tosi mukava ottaa yksi tai pari sillon tällön, täytyypä taas tilata pitkästä aikaa. Tosi makea, ja mukavasti verensokeria tasapainottava.


17. Enzymedica Digest Gold!
Markkinoiden ehkä toiseksi paras ruoansulatusentsyymi - ainoastaan Favorin Primal Digestista olen tykännyt vielä enemmän. Viime aikoina olen tosin käyttänyt tätä vähän turhankin ahkerasti ja maku alkaa kyllästyttää sen verran, että taidan tilata vaihtelun vuoksi Premierin Quantum Rx Digestin
Siinä taitaakin muuten olla markkinoiden ainoat (varteenotettavat) magnesiumstearaatittomat ja täyteaineettomat entsyymifirmat - Premier ja Enzymedica.


18. Enzymedica Virastop 2x


19. Mushroom Science Cordyceps!
Hyvä adaptogeeni, yksi mun lemppareita. Kiva maku, tykkään avata suoraan suuhun Daniel Vitalis -tyyliin.


20. Mushroom Science Chaga
Aika tujua, muttei läheskään pärjää Jaken pakurille..


21. Mushroom Science Maitake
Tämän mausta tykkään eniten, taitaa olla meikän suosikki-kääpä. Tosi herkkua. Kiva alottaa päivä syömällä pelkkiä kääpäkapseleita, veden tai teen lisäksi. Yllättävän pitkälle pysyy nälkä loitolla (ja energiat korkealla!)


22. Mushroom Science 5 Mushroom Formula

Vähän ylihintainen, ei kovin herkullinen. En taida enää tilata (Mushroom Sciencen valikoimasta aion edelleen tilata Cordycepsia, Maitaketta, Agaricusta, Reishia, Lion's Manea ja ehkä myös Coriolusta). Taidan hankkia keittiöön siistin vitriinin, mihin saa yrttipurkit siistiin järjestykseen. Sitten aamulla, shortsit jalassa ja iPod korvilla, otan siitä ihan fiiliksen mukaan 20-30 (no ok, 40-50) kapselia ja availen niitä kaikessa rauhassa aamuteen sekaan, musaa, Wolfea tai Dan Kennedya kuunnellessani. Lähtee päivä niin käsittämättömän hyvin käyntiin kun starttaa pelkillä yrteillä ja vedellä/teellä (toki mukana voi olla myös huippusuolaa, sitruunaa, msm-jauhetta, aloe veraa, C-vitamiinijauhetta..). Pysyy mieli niin tajuttoman kirkkaana ja energiat nousee taivaaseen, ja pystyy varsinkin ne ekat 4-6 tuntia tekemään töitä niin järettömällä teholla ja fiiliksellä. Vähän kun tietää miten mikäkin yrtti toimii, osaa niitä yhdistellä ihan intuitiivisesti. Nykyään en mieti edes sitä, vedän vaan ihan mielihalun mukaan. Mitä tekee mieli, mitä makua. Makuaistin ja mielihalumekanismin kautta keho osaa pyytää juuri mitä se haluaa tai sillä hetkellä tarvitsee. Mitä laajempi ja laadukkaampi valikoima siinä vitriinissä hengaa, sen tarkemmin kroppa saa valita juuri haluaa juuri nyt.23. Mushroom Science Coriolus super strenght
Ainakin maku on tuju, ja hinta kallis. Tilaan jos on varaa. Tässä edullisempi versio (en oikeastaan tiedä  mikä ero noilla on)


24. Mushroom Science Agaricus
Mahtava maku, sinappimainen. Kiva olla valikoimassa. Joskus automatkalla riittää kun on eväänä muutama lemppari kääpäpurkki ja hyvää vettä.. Ja mieluiten myös sitä raakasuklaata.


25. Mushroom Science Lion's Mane
Tätä pidän käävistä ehkä jopa tärkeimpänä, ainakin itselleni (noiden ms-juttujen takia, ja muutenkin kiinnostaa boostata aivotoiminta maksimiin). Tätä Reishin, Cordycepsin ja Maitakkeen kanssa niin tulee aika nice olo.


26. Dr. Bronner's Soap
Näitä varsinkin Mike Adams kehuu niin paljon, että pitihän se tilata. Ainakin porukat tykkäs (itse en oikein saippuaa käytä, viidakkomies kun olen)


27. New Chapter Coenzyme B Food Complex
Yksi parhaista B-vitamiinivalmisteista, mutta pidän silti Cellfoodia ja Premierin Max Stress B:ta nykyään parempina, joten New Chapter saattaa vastedes jäädä tilaamatta.


28. Emerald Balance!
Aika hyvä viherjauhe, Kaisan suosikki. Sama valmiina annospusseina
Saatan tilatakin uudestaan, vähän jopa ikävä suht hyvää makua, nyt kun muistelen.


29. Lumina CellFood DNA RNA
Yksi suosikeistani - tai oikeastaan ei enää ihan mun suosikki, koska luomuun ja superiin tottunut kehoni ei oikein tykkää enää mistään, mikä ei ole 110% natural. Kaverit sen sijaan kehuvat maasta taivaaseen, joten CellFood säilyy suositusteni kärkipäässä. Tämä on hyvä lisä; yksi parhaista. Ja - mitä superimmin syöt, sitä vähemmän mitään lisiä tarvitset. Mulla ei juurikaan enää vaikuta tämän suihkiminen, tulee ehkä jo enemmän epämiellyttävä olo kuin energiaboosti (koska kehoni osaa jo itse valmistaa kaiken tuon, tai saa sen vielä paremmista lähteistä). Mutta jos on vähänkin puutetta B-vitamiineista, tästä saa ne parhaassa muodossa (parhaassa täysin luonnollisia muotoja/ luonnon komplekseja lukuunottamatta), ja ennen kaikkea imeytyvyys on huipussaan, toisin kuin syötävissä tuotteissa (ellei maha sitten toimi jo ihan  superhyvin, kuten mulla). Myös Mike Adamsin hehkutusten perusteella uskon, että muutkin CellFoodin ainesosat, kuten etenkin nuo nukleiinihapot, saattavat tehdä suoranaisia ihmeitä jos ikää jo on ja tai vähän "rankempi" elämäntyyli. Tässä ne eivät edes hajoa ruoansulatuskanavassa, vaan tulevat kokonaisina kehon käyttöön.


30. Zeoliitti!
Tätä oli Wolfe jo hehkuttanut niin kauan, että olin aika liekeissä, kun HealthForcen valikoimaan vihdoin ilmaantui kohtuuhintainen ZeoForce. Moni kehuu tämän puhdistavia ja etenkin raskasmetalleja sitovia vaikutuksia maasta taivaisiin. Itse en ehkä koe tarviivani, välttämättä edes kaupungissa. Mieluummin tankkaan Chlorellaa, kun se on samalla ruokaa. Minimoin kustannukset, maksimoin makunautinnot.. Olisin varmasti hyötynyt tästä MS-taudin alkuvaiheessa, mutta vuosien Chlorella"kuuri" muine superfoodeineen ja luomusafkoineen taisi ajaa saman asian jo reilusti ennen kuin pääsin Zeoliittia testaamaan. Niin, ja MSM.
3 kovaa keinoa poistaa raskasmetallit aivoista:
- Chlorella & korianterinlehti, mieluiten samassa salaatissa (sitruunan kanssa)
- MSM, isoina 5-10 gramman päiväannoksilla ainakin puolen vuoden ajan (aloita varovasti vaikutusta testaillen puolella teelusikalla päivässä, nosta pikkuhiljaa pariin ruokalusikkaan päivässä, jaettuna pitkin päivää väh. 2-3 annokseen)
- Hyvä Zeolite
Otan edelleen pari kapselia silloin tällöin, jos tuntuu extratarvetta puhdistelulle. En tiedä, olenko huomannut kovin kummoista vaikutusta (enää)
Luultavasti tilaan lisää jossain vaiheessa, ainakin kavereille jaettavaksi. Suosittelen jokaiselle alkuvaiheessa, kun keho vielä puhdistuu ja tarvii jotain kovaa sitomaan liikkeelle lähteviä toksiineja. Zeoliitti on siihen yksi parhaista - kunhan huolehdit myös ravinnetankkauksesta superfoodien, siementen, wild foodien ja levien muodossa. Zeoliitti taitaa nimittäin sitoa ja poistaa jossain määrin niitäkin. Aikamoinen kropan tyhjentäjä siis. Saattaa tulla aika aneeminen olo (ja ulkonäkö), jos lähtee ankarasti tankkaamaan luomua, salaattia ja vihersmoothieta (ja zeoliittia) ilman supereita sun muita ja varteenotettavia ravinnelähteitä. Luomukin on nykyään niin köyhää, ettei se riitä. Jos ei ole varaa superiin ja merileviin, pidä vaikka se poronliha tai katkarapu tai luomuvuohenjuusto siinä salaatin lisukkeena. Sä tarviit myös niitä voimakkaita makuja (eli ravinteita), muuten kropasta lähtee (toksiinien ohella) kaikki muukin. Ja jos todella haluat paastota, paastoa Chlorellalla ja Spirulinalla! Niistä saat myös kaikki detoxiin tarvittavat aminohapot, alkuaineet ja muut ravinteet, mitä detox eli myrkkyjen turvallinen kehostapoisto vaatii /kuluttaa. Nämä superlevät myös rakentavat, puhdistamisen/poistamisen lisäksi. Pidä aina huoli myös kudosten rakennuksesta ja ravinnetankkauksesta, tai muuten sun aneeminen, sairaalloisen laiha olemus tekee lähinnä ikävää hallaa koko raw food skenelle.. Älä pelkästään tyhjennä, vaan muista myös tankata. Kunnon lihaa - tai kunnon Chlorellaa.


31. Healthforce Intestinal Drawing Formula
Kaikki parhaat/tärkeimmät suolta puhdistavat/hellivät yrtit samassa paketissa. Ei enää tarvetta moiselle erikoistuotteelle, kun kaikki toimii jo, ja Chia ajaa pitkälti saman asian. Mutta hyvä erikoistuote puhdistusvaiheessa.32. Flora Heaven Mountain Goji
Yksi parhaista gojeista.


33. Eclectic Institute Nettle Root (nokkosenjuuri)
Testojuttuja, yksi paketti on taas tulossa loppukesän tarzanhommia varten.


34. Eclectic Institute, Male Formula


35. Madre Labs Acai
Huippu hinta-laatusuhde, jatkuvassa käytössä.


36. Dragon Herbs Tonic Alchemy
Olin Tonic Alchemysta tosi innoissani vielä viime vuonna, mutta sittemmin jäänyt tilaamatta. Maku ei kuitenkaan ole ehkä ihan se kaikkein paras.


37. Eclectic Institute Horsetail
Yksi parhaista piin lähteistä, uskon että tekee hyvää hampaille, ja siksi purskuttelen suuta usein tällä


38. Dragon Herbs Diamond Mind
Ihan jees, mutten muista kokeneeni mitään järisyttävää vaikutusta. Tilaan ehkä lisää jos ylimääräistä.


39. Healthforce Maca!
Hyvä tuote, muttei silti läheskään yhtä tehokas kuin Sunfoodin tai Favorin maca.


40. Madre Labs Eureka Berries
Hyvä pakastekuivattu marja-mix, mutta parinsadan kilohinnalla ei kovin usein tule hankittua.


41. Madre Labs Immune Punch
Saila tykkää, mutta mun mielestä lähikaupan tuore-antibiootit toimii tehokkaammin (chili, valkosipuli, inkivääri..)


42. Madre CafeCeps
Yksi iHerbin tärkeimpiä tuotteita - täydellinen kahvinkorvaaja.


43. Madre Midori Greens
Hyvä ja omalaatuinen viherjauhe, mikä näkyy myös hinnassa.44. Healthforce Acerola
Mun lemppari C-vitamiinijauhe - tosi herkullinen.45. Healthforce Vitamineral Earth
Ei ole hetkeen tullut tilattua, vaikka syytä olisi - tavallaan ehkä yksi iHerbin kärkituotteita.46. Healthforce Fruits Of The Earth
Jos ei ole hedelmää saatavilla, laittaa vaan tätä veteen niin tuntuu kuin söisi luomuhedelmää. Kiva olla varalla jääkaapissa.47. Dragon Herbs Dragon Jing
Not sure.. Ehkä tilaan lisää jossain vaiheessa.. ei ainakaan mitään varmasti tuntuvaa vaikutusta.48. Dragon Herbs Longevity Tea
Aika hyvä tee. Kiva maku.49. Idätetty ja valmiiksi jauhettu Chia
Yksi parhaista iHerb-tuotteista. Vihdoin kätevä, nopeakäyttöinen chia-tuote.50. Navitas Trail Mix
Ihan jees trail mix, paremman puutteessa.. Tosin onneksi Cocoviltakin lyötyy nykyään oma mix, jota pidän ehkä parempana.51. Dynamic Health Probioottijuoma
Tosi herkkua, ja kätevä tapa saada maitohappobakteerit alas. Juon sen verran kun tekee mieli, ja usein tuo pullo menee parissa päivässä tilauksesta..52. North American Herb & Spice Co., Wild Thistle Honey
Hyvä hunaja, aika hintava. Tykkään mitä isompi valikoima hunajia, sen hauskempaa.


53. North American Herb & Spice Co., Wild Alpine Fir Tree Honey
Herkkua tämäkin, ja tosi kallista..


54. North American Herb & Spice Co., Mediterranean Wild Flower Honey
Sama juttu..
North American Herb & Spice Co., Oregano Wild Honey55. Navitas Naturals Mulberries
Tosi jees Mulberry, yksi parhaista (tosin ei noissa mulpereissa suuria eroja ole, kaikki on tarpeeksi hyviä)


56. Healthforce Blue-Green Algae


57. Nutiva kuorittu hampunsiemen


58. Navitas karkki- trail mix


59. Udo's DHA60. Viidakkohunaja61. New Chapter Tranquilnite62. New Chapter Wholemega63. Dynamic Health probioottijuoma (omena-mansikka)64. Dynamic Health C-vitamiinijuoma65. Dynamic Health probioottijuoma (papaija)66. Dynamic Health Simply Digestion Plus67. Madre Labs Acai68. Dragon Herbs He Shou Wu69. Nature's Answer D3 Drops (tosihyvä d-vitamiini)70. Madre Labs C-vitamiini71. Ormus Supergreens72. Miracle Reds73. Eclectic Institute Relaxation Support74. Garden of Life Raw Vitamin C75. Gaia Herbs76. Dragon Herbs Tao In A Bottle


77. Dragon Herbs 8 Immortals78. Gaia Herbs Kava (Low Alcohol) - tosi herkullinen (yleensä kavat maistuu pahalle..)79. Premier Labs Gold-360


80. Premier Max Stress B-vitamin


81. Premier ruoansulatusentsyymi82. Healthforce Lesitiini83. Sun WarriorProtein84. Healthforce Spirulina Manna85. Dragon Herbs Cyclic Soap86. Premier Labs Tranquility Complex


87. Premier Labs Aloe88. HealthForce CircuForce89. Navitas Naturals Nori90. Dragon Herbs Supreme Creation


91. Dragon Herbs Shilajit92. Gaia Herbs Adrenal Health93. Dragon Herbs Deer Antler
Lista jatkuu uusien tilausten ja testailujen myötä, ja heitän tuotteista lisää kommenttia päivien mittaan.
Kannattaa lukea iHerbin tuotesivuilta noita Reviewsseja, niistä saa jo alustavaa kuvaa mitä muut ovat tuotteista mieltä.
On hauska ottaa mikä tahansa kategoria ja laittaa Sort By: Best Rating (yleensä siinä lukee aluksi Best Selling, joka kertoo enemmän halpiskuluttajien tyhmyydestä kuin tuotteen laadusta). Mukavaa on tsekata myös Sort By: Newest, niin näkee nopeasti, onko esim Premierille tullut jotain uutta kiinnostavaa.
Loppuun vielä Sailalta pari reseptiä:

CHIAPUURO
Laita blenderiin:
3 desiä chiahyytelöä, jota tulee aina olla valmiina jääkaapissa
1-2 reilua ruokalusikallista kookosöljyä
1 luomubanaani
1 desi
teelusikka msm-jauhetta
pieni ripaus Sun Fire -suolaa (ehkä neljäsosa-teelusikka, korkeintaan)

Blendaa nämä kunnolla, ja lisää sekaan:
ruokalusikka Fruits Of The Earth -jauhetta
desi Rice Bran -jauhetta
teelusikka Acerola-jauhetta

Bledaa uudestaan vielä hetki (noin 10 sekuntia), kaada sopivan kokoiseen kulhoon tai syvälle lautaselle, ja ripottele pinnalle reilusti (tai maun mukaan) Acerola-jauhetta.

Tämä resepti on tosi hyvin yhdistelty, sulaa uin lumi.
Lisäksi siinä on parhaassa, luonnollisessa muodossa C- ja E-vitamiinit, MSM ja Chia, jotka yhdessä tukevat kudosten kasvua aika lailla. Haavat ja arvet paranevat sellaista vauhtia nopeasti, ettei lähipiirin lääkärit meinaa uskoa, ja saman huomaan myös lihas(kudos)ten palautumisessa. Tai mitä ikinä kehon tarvitsee uusia, korjata, rakentaa.
PROTEIINIPIRTELÖ
- 3 desiä vettä
- Marjat: yhteensä noin 150g (3 dl) - luomumarjasekoitusta, karpaloa, ehkä myös mustikkaa (vaihteluksi jopa vadelmaa)
- Desi kuorittuja hampunsiemeniä, tai puoli desiä hampunsiemeniä ja puoli desiä riisiproteiinia.
- Teelusikka macaa, kokeneemmalle voi sopia jopa reilu ruokalusikallinenkin. Ihan sen mukaan mikä itselle tuntuu ja maistuu parhaalle. Suosikkimme on Sunfoodin maca, hätätapauksessa menee myös laimeampi HealthForce (joka voi kyllä sopia aloittelijalle paremmin).
- ruokalusikallinen Fruits Of The Earth -jauhetta tuomaan hedelmäistä makua.
- 1 luomubanaani
- puoli desiä Mesquite-jauhetta. Salainen ainesosa..
Blendaa tässä välissä ainekset kunnolla, jopa niin että seos alkaa  lämmetä  vähän juomakelpoisempaan suuntaan.
Lisää mukaan:
- 2 rkl Rice Bran
- teelusikka Acai-jauhetta
- teelusikka Acerola-jauhetta
Blendaa vielä hetki ja nauti valmiista juomasta
SALAATTI - Päivän pää ateria
Tärkeimmät:
1. Avocado - avocado on hyvä silloin kun se on pehmeä muttei vielä löysä tai mustunut. Luomu on kautta linjan parempaa, muista lajikkeista Hass on paras, mieluiten Israelista.
2. Fiesta Mole (koodilla "nutrix" 5% alennus)
3. Mahdollisimman hyvä oliiviöljy. Vähintään luomu extra virgin, itse käyn Natura Zonesta suodattamatonta kivipuristettua, jonka aromi ja sakeus on ihan omaa luokkaansa.
4. Sun Fire Salt tai Celtic Sea Salt. Viime päivinä olen käytellyt pois joskus ostamaani syvänmeren suolaa, joka maistuu tosi poltetulle, mutta on tuonut ihan kivaa vaihtelua pitkään käyttämääni Sun Fireen (jota jo Fiesta Molessakin on)
5. Jotain vihreää, tai vaikka useampaakin sorttia. Viime päivinä käytössä on ollut luomupinaatti ja -tammenlehtisalaatti
6. Perusvihanneksia, kuten luomupaprikaa ja -kurkkua. Perus kotimainenkin kurkku käy hätätapauksessa.
7. Auringonkukan- ja kurpitsansiemenet
8. Dulse - tämä on lähes pakollinen - ei ihan niin tärkeä kuin Fiesta Mole, mutta melkein.

Extrat:
1. Spirulinapuristeet - tekevät tarvittaessa superfood-salaatista entistäkin lihaisamman
2. Chlorellapuristeet - tämä ei tunnu sopivan ihan kaikkien mahalle, mutta itse tykkään mausta vielä spirulinaakin enemmän. Suosikkini taitaa olla Vihreä Helmi, ja tämä lienee myös aika herkkua.
3. Idut ja versot. Saila käy usein lähikaupasta sinimailasen ituja; valitsee aina purkeista parhaan jollain kinesiologiamenetelmällä - outoa, mutta ilmeisen toimivaa. Kertaakaan ei ole kantanut homeista tai muutenkaan kehnoa purkkia kotiin.
4. Sipuli ja valkosipuli. Etenkin perus luomusipuli minulle ihan ehdoton lisä salaattiin. Täytyypä seuraavaksi kokeilla punasipulia ja muita erikoissipuleita.
BONUS: Thai-kaupasta saa lisäksi sitruunaruohoa (Lemon Grass), Galangal-juurta joka maistuu kun inkiväärille mutta ehkä vielä paremmalle, ja ties mitä eksoottisia salaattiaineksia. Eipähän tarvitse syödä aina samaa salaattia - itseasiassa ei koskaan. Näitä ohjeita soveltamalla saat salaatistasi joka kerta erilaisen makusikermän. Ei tarvitse aina olla kaikkea - kunhan on tarpeeksi rasvaa, suolaa, makua ja ainakin jotain vihreää, ja jotain perusvihannesta.
Ja sopivan pehmeä luomuavocado - sitä ilman ei voi salaattia tehdä.